d350144c8ccd77eb5577015f991027dc

Drie-op-een-rij spelletjes

Krijg jij ze op een rijtje?

Speel 3-op-een-rij spelletjes online

Iedereen heeft wel eens 3-op-een-rij-spelletjes gespeeld. In 3-op-een-rij-spelletje is het de bedoeling om edelstenen, soorten fruit of andere symbolen te verwisselen en op deze manier drie van deze voorwerpen op een rij te krijgen. Wanneer je dit is gelukt, verdwijnen deze symbolen en wordt de vrijgekomen ruimte opgevuld met "nieuwe" items.

In de meeste 3-op-een-rij-spelletjes speel je tegen de klok. Je krijgt een vol speelveld met allemaal verschillende symbolen waarmee je combinaties moet maken. Vaak zitten er ook nog extra voorwerpen verborgen in het speelveld die jij met flitsende combo’s vrij kunt spelen. Ondertussen loopt de zandloper mee en moet je binnen die tijd het veld vrijspelen of alle gevraagde voorwerpen hebben verzameld met jouw slimme combinaties!

Waar komen 3 op een rij spelletjes vandaan?

De meesten onder ons kunnen zich vast nog wel het bordspel 4 op een rij herinneren. Dit spel werd gespeeld op een verticaal geplaatst bord bestaand uit zeven kolommen en zes rijen. Je kreeg als speler 21 schijfjes, rode of gele. Om beurten liet je dan een schijfje in één van de nog niet gevulde kolommen vallen. Wanneer jij of je tegenstander vier schijven op een rij had, verticaal, diagonaal of horizontaal was het spel afgelopen. Degene met vier schrijven op een rij was de winnaar.

Dit spel stond model voor de nu immens populaire 3-op-een-rij-spellen. Maar eigenlijk is het 4 op een rij spel ook weer een afgeleide van andere, gelijksoortige spelletjes. 3 op een rij spelletjes werden uitgevonden in de oudheid, waarschijnlijk door de Romeinen of in het oude Egypte. Tegenwoordig speel je niet meer met een bord tussen twee mensen in maar kun je achter de computer kruipen en binnen een paar minuten aan de slag gaan. Op Dendaspelletjes.nl speel je alle spellen GRATIS online!